Cal Morcaire

Spanish Catalan English French

JA Slideshow

La Llacuna y el entorno


El Poble, La Llacuna

La Llacuna, municipi d’uns 900 habitants, està situat a la comarca de l’Anoia, a 20 Km d’Igualada i uns 80 Km de Barcelona. Té una altitud de 615 m i ha estat, des de fa molt anys, un lloc d’estiueig i turisme pel seu clima benigne, per la seva tranquil·litat i pel seu ric entorn natural, amb gran varietat d’itineraris per fer a peu o amb bicicleta, ben delimitats per tot el municipi, i que transcorren enmig d’una rica vegetació formada per boscos de pins, roures i matolls, camps conreats amb cereal, vinya i olivera i obagues amb esplèndits roures.

La vida del poble gira al voltant de la seva plaça porxada, fidel exponent d’una atractiva vila medieval. Disposa de bons serveis i equipaments: botigues, farmàcia, bars, restaurants, pastisseria i les típiques cansaladeries amb els seus reconeguts embotits artesanals.


L'entorn i rodalies


En el seu entorn hi destaquen, entre d’altres llocs d’interès, el Castell de Vilademàger (s. X), l’església de Sant Pere de Màger (s. XI a XVII), el Roure Monumental d’Ancosa, les Pintures rupestres de Valldecerves (3.500 al 3.000 aC) i més d’una quarentena de fonts envoltades de paisatges d’una gran bellesa (Font de Cuitora, Font del Pla Novell,…). També cal visitar els veïnats de La Llacuna (Baltà, La Serra, Les Barraques, Les Vilates, Pollina, Rofes i  Torrebusqueta).

 

Usted está aquí: Inicio Actividades El Entorno